BiznesOferty.pl - ogłoszenia biznesowe - kontakty w biznesie

BiznesOferty.pl to miejsce, w którym przedsiębiorcy zamieszczają oferty i ogłoszenia w celu nawiązywania kontaktów biznesowych. Znajdziesz tu oferty handlowe, sprzedaży, zlecenia, pomysły na własny biznes, ogłoszenia współpracy i inne. Działamy od 2003 roku.

Współpraca:
11767
Poszukiwane:
2875
Giełda Hurtowa:
14382
Sprzedam biz.:
2642
Nieruchomości:
3170
Inwestycje:
2349
Data: 24.04.2024
Razem ofert: 37185
Jesteś w:
  1. Biznes Oferty.pl
  2. / Sprzedam biznes
  3. / Nieruchomości
  4. / Hotel na sprzedaż - 27 pokoi
Wyszukaj ofertę:

Treść oferty

Hotel na sprzedaż - 27 pokoi

  • Id oferty: 68379
  • Info
    • Dodana: 14.12.2015
    • Oferta archiwalna
    • Dodana: 14.12.2015
    • Oferta archiwalna

Obiekt gastronomiczno-hotelowy z salami konferencyjnymi na działce o pow 6311m2
Posiada zjazd z drogi głównej,krajowej nr 5 Leszno-Poznan.
Duży parking z wydzielonymi miejscami dla osób niepełnosprawnych.
Hotel dysponuje 27 pokojami z łazienkami.
Poszczególne kondygnacje łączą trzy klatki schodowe, z czego jedna jest wyposażona w windę osobową.
Na parterze znajduje się sala restauracyjna, business room oraz kuchnia główna wraz z zapleczem gastronomicznym.
Na pierwszym piętrze jest sala bankietowa oraz tzw. ogród zimowy, wraz z zapleczem kuchennym i kuchnią pomocniczą.
Na drugim piętrze są cztery sale konferencyjne oraz zaplecze dla personelu.

OPIS OBIEKTU

Budynek zbudowany w latach siedemdziesiątych XX wieku w technologii tradycyjnej murowanej.
Przebudowę obiektu rozpoczęto w maju 2009 roku, ukończono w marcu 2010 roku. Od 2 lipca 2010 roku obiekt funkcjonuje zgodnie ze swoim przeznaczeniem.
Podczas przebudowy obiektu, podstawowy układ konstrukcyjny nie został zmieniony, ani naruszony. Zaprojektowano jedynie adaptacje poszczególnych pomieszczeń do nowych funkcji, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami i zamierzeniami inwestycyjnymi. Wszystkie pokoje zostały wyposażone w węzeł sanitarny. Zaplecze kuchenne dostosowano do obowiązujących wymagań powierzchniowych i wysokościowych. Wygospodarowaną dodatkową powierzchnię na parterze przeznaczono na salę restauracyjną, a na piętrze na salę bankietową. Zabudowę tarasu przeprojektowano tak, że otrzymano dodatkową salę o wysokości dwóch kondygnacji, w której zastosowano zabudowę szklaną. Wejście do obiektu znajduje się od strony zachodniej, w centralnej części przeszklonego segmentu. Obiekt posiada obszerny hol wejściowy z recepcją i węzłem sanitarnym dla gości restauracji oraz z miejscami wypoczynku i elementami zieleni, która poprzez przeszklenia ścian integruje się z zielenią zewnętrzną. Do restauracji prowadzi osobne wejście z zewnątrz. Zaplecze gastronomiczne wyposażone jest w nowoczesne i profesjonalne urządzenia i zgodnie z zasadami ergonomii.
W części gastronomicznej zamontowano dwie windy towarowe, które pracują na wszystkich trzech poziomach budynku.
Na pierwszym piętrze obiektu znajdują się szatnie personelu, oprócz tego na każdym poziomie jest osobna toaleta dla pracowników. Na parterze została wydzielona toaleta dostosowana dla osób niepełnosprawnych, wyposażona we wszystkie udogodnienia.
Obiekt jest wyposażony w instalację klimatyzacji i wentylacji, system oddymiania i sygnalizacji pożaru.

ZESTAWIENIE POMIESZCZEŃ HOTELU

PARTER – 9 pokoi
6 pokoi 2 osobowych
1 pokój 4 osobowy
2 pokoje 1 osobowe

I PIĘTRO – 9 pokoi
6 pokoi 2 osobowych
1 pokój apartament
2 pokoje 1 osobowe

II PIĘTRO – 9 pokoi
6 pokoi 2 osobowych
1 pokój 3 osobowy
2 pokoje 1 osobowe

ZESTAWIENIE POMIESZCZEŃ GASTRONOMII

PARTER - 457,00 m2
- sala restauracyjna z ciągiem wydawczym – 218,6 m2
- business room – około 10-15 osób – 20 m2
- zaplecze kuchenne: biuro, magazyn napojów, magazyn owoców i warzyw, obróbka jaj, komora chłodnicza, magazyn art. suchych, zmywalnia, kuchnia główna

I PIĘTRO - 506,1 m2
- sala bankietowa z wyjściem na taras - około 140-160 miejsc – 310,4 m2
- ogród zimowy z wyjściem z sali bankietowej – 60 m2
- zaplecze kuchenne – kuchnia + zmywalnia, pomieszczenia socjalne

II PIĘTRO - 186,1 m2
- 3 sale konferencyjne – 53,9 m2, 41,2 m2 i 40,5 m2
- rozdzielnia kelnerska z pomieszczeniem na przerwę kawową
- zaplecze techniczne

ZAPLECZE GASTRONOMICZNE
Zaplecze gastronomii wyposażone jest w nowoczesne i profesjonalne urządzenia, zgodnie z zasadami ergonomii. Dla każdego pomieszczenia opracowana została technologia tak, aby usprawnić i ułatwić pracę personelu.
W części gastronomicznej zamontowano dwie windy towarowe – dla tzw. drogi czystej i brudnej. Windy te pracują na wszystkich trzech poziomach budynku, co znacznie ułatwia prace personelowi kuchni, gdyż minimalizuje wszelkie niebezpieczeństwa mogące nastąpić na skutek przenoszenia przez pracowników gorących bądź ciężkich naczyń. Zarówno kuchnia główna, pomocnicza i obie zmywalnie zostały zaopatrzone w okapy, które wyciągają z pomieszczeń, parę wodną, nieprzyjemne zapachy i gorące powietrze.
Do podanej ceny należy doliczyć podatek Vat.
Kupujący nie ponosi kosztów wynagrodzenia dla pośrednika.

Inne oferty dopasowane tematycznie:
W ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Możesz samodzielnie zarządzać cookies i dokonać zmiany ustawień w swojej przeglądarce.
Więcej informacji znajdziesz na stronie cookies.