BiznesOferty.pl to miejsce, w którym przedsiębiorcy zamieszczają oferty i ogłoszenia w celu nawiązywania kontaktów biznesowych. Znajdziesz tu oferty handlowe, sprzedaży, zlecenia, pomysły na własny biznes, ogłoszenia współpracy i inne. Działamy od 2003 roku.
Skład chemiczny mąki ze skorup jaja jest następujący: wapń w postaci węglanu wapnia – 98,4 %, magnez w postaci węglanu magnezu – 0,9 %, fosfor w postaci fosforanu wapnia – 0,7 %
Obok soli wapnia, magnezu i fosforu w skorupce występuje 25 składników mineralnych – selen, miedź, cynk, molibden, siarka, krzem i inne.
Skorupki jaj prawie nie zawierają szkodliwych metali ciężkich, takich jak kadm, ołów czy wanad, którymi często obarczone są inne naturalne preparaty bogate w wapń.
Wapń i stront występujące w skorupkach jaj wzmacniają kości i pomagają walczyć z osteoporozą.
Zastosowanie:
Rośliny, gleby:
rolnictwo – odkwaszanie gleby oraz niwelacja metali ciężkich
sadownictwo – wzbogacanie w wapń / nawożenie drzew i krzewów owocowych
ogrodnictwo – czysty przyswajalny wapń szczególnie wskazany przy uprawach hydroponicznych
kwiaciarstwo – wzbogacanie systemów korzeniowych oraz wspomaganie odporności roślin
szkółkarstwo – rozsady, pod systemy korzeniowe
mieszanki traw – komponent zasilający w wapń
komposty – zmniejszanie zakwaszenia
ziemie humusowe -od pH 4,5 do pH 6 – zmniejszanie pH
Zwierzęta domowe i hodowlane:
dla zwierząt domowych i hodowlanych – jako źródło naturalnego wapnia oraz równoważnik nadmiaru fosforu w surowym mięsie przy karmieniu dietą BARF
dla drobiu, ptaków ozdobnych i innych – jako źródło naturalnego wapnia
Ludzie: jako źródło naturalnego wapnia
Miesięcznie przetwarzamy około 100 ton skorup na mąkę.
Zapraszamy do współpracy.