BiznesOferty.pl to miejsce, w którym przedsiębiorcy zamieszczają oferty i ogłoszenia w celu nawiązywania kontaktów biznesowych. Znajdziesz tu oferty handlowe, sprzedaży, zlecenia, pomysły na własny biznes, ogłoszenia współpracy i inne. Działamy od 2003 roku.
Witam, Serwatka słodka, Przy zamówieniu 10 ton, 3984 zł netto/1000 kg, opakowanie big bag
Polska produkcja, data produkcji 26.06.2024
Opis produktu
przeznaczenie konsumenckie
Serwatka w proszku słodka - serwatka wyprodukowana metodą suszenia rozpyłowego z serwatki pasteryzowanej
Serwatka w proszku jest wykorzystywana do produkcji ciast, chleba, słodyczy, jogurtu, lodów, serów topionych, napojów i wielu innych produktów/
Produkt nie jest przeznaczony dla konsumentów z alergią pokarmową na białka mleka (- laktoalbumina, - laktoglobulina, - kazeina) oraz dla osób z nietolerancją
laktozy (zaburzenie hamowania syntezy - galaktozydazy - enzym trawienny laktozy).
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
1. Forma opakowania - worki wielowarstwowe papierowe z wkładką polietylenową
2. Ocena organoleptyczna/ - barwa biało kremowa, jednolita, proszek sypki, smak lekko słony, swoisty bez obcych posmaków i
zapachów, dopuszcza się lekkie zbrylenie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu
NUTRITIONAL VALUE in 100 g of product
1. Energia/Energy value - 1481 kJ/349 kcal
2. Tłuszcz/Fat - 0,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone/ Saturated fatty acids - 0,2 g
3. Węglowodany/ Carbohydrates - 75 g
W tym cukry/Including sugars - 75 g
4. Białko/Protein - 11 g
5. Sód/Sodium - 1,0 g
CECHY FIZYKOCHEMICZNE
PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES
1. Zawartość wody/The water content - max. 4%
2. Zawartość tłuszczu/Fat content - max. 0,5%
3. pH - min. 6,0
4. Białko/Protein - 11±0,5%
5. Laktoza/Lactose - min. 70%
6. Popiół/Ash - max. 8%
7. Cząstki Przypalone/ Burnt particles - disc A,B
8. Zanieczyszczenia mechaniczne/ Mechanical impurities -
niedopuszczalne/ are not allowed
9. Wskaźnik nierozpuszczalności osadu/ Insolubility index ml sediment -
not more than 2.0
10. The metal content of Pb - max. 0,02 mg/kg wet weight
CECHY MIKROBIOLOGICZNE
1. Ogólna liczba drobnoustrojów w 1 g -
max. 50.000
2. Obecność Gronkowców Koagulazododatnich - 1 g - max. 10
3. Obecność Salmonella w 25g - nieobecna
4. Obecność Listeria w 25 g - nieobecna
5. Obecność Bakterii z grupy Coli w 1 g - nieobecne
6. Liczba drożdży/pleśni - max. 100
7. Enterobacteriaceae w 1 g - max. 10
8. Substancje hamujące - niedopuszczalne
AKTY PRAWNE/ACTS
Commission Regulations (UE): nr 445/2007; (UE): nr 1308/2013;
(UE): nr 1441/2007; (UE): 396/2005; (UE): nr 2023/915; (UE): nr 2018/150, Dz. U. 2007. 121. 841