BiznesOferty.pl to miejsce, w którym przedsiębiorcy zamieszczają oferty i ogłoszenia w celu nawiązywania kontaktów biznesowych. Znajdziesz tu oferty handlowe, sprzedaży, zlecenia, pomysły na własny biznes, ogłoszenia współpracy i inne. Działamy od 2003 roku.
OPIS PRZEDSIĘWZIĘCIA:
Przedmiotem sprzedaży są 3 restauracje działające pod wspólną nazwą, oferujące głównie oryginalną kuchnie polską oraz europejską a także fusion z uwzględnieniem sezonowości. Poszczególne lokalizacje to:
1. Śródmieście – restauracja - 200 m2/80 miejsc siedzących pod wydarzenie typu koktajl nawet do 180 osób
2. Mokotów – bistro – 150 m2/ 50 miejsc siedzących
3. Wyścigi/ Mokotów/ Ursynów – „wysublimowana kantyna pracownicza” z zapleczem cateringowym – 450m2/110 miejsc siedzących pod koktajl lub konferencję do 150 osób
- wszystkie restauracje posiadają sezonowe ogródki letnie co umożliwia zwiększenie liczby miejsc siedzących o dodatkowe 130 miejsc lub więcej z zależności od ustawienia i charakteru imprezy
- lokale gastronomiczne posiadają stałą od lat liczbę Klientów począwszy od śniadania aż po kolację,
- kantyna pracownicza oferująca śniadania i lunche,
W restauracjach tych cyklicznie przeprowadzane są m.in.: aukcje obrazów, organizowane są imprezy zamknięte w tym również imprezy tematyczne: koncerty, recitale, wernisaże i wiele innych skrojonych pod indywidualne potrzeby - pozwalają przyciągnąć nobliwych i wiernych gości .
ZALETY PRZEDSIĘWZIĘCIA
- doskonała renoma i rozpoznawalna w Warszawie marka - najstarszy z lokali powstał w 2010r pozostałe dwa w 2012r,
- stałe i wierne grono zadowolonych Klientów (w tym również Klienci instytucjonalni),
- znikoma rotacja pracowników – większość pracowników zatrudnionych od początku funkcjonowania biznesu na podstawie umowy o pracę z pakietem socjalnym,
- umowy najmu podpisane na kolejne 3, 6 i 7 lat z możliwością przedłużenia na kolejne lata dzięki znakomitej reputacji i historii płatniczej Wynajmujących spółki,
- dla każdej z restauracji możliwy jest rozwój, rozbudowa usług,
MOŻLIWY ROZWÓJ:
- bistro na Mokotowie – istnieje możliwość rozbudowy całego konceptu o nowe miejsca – również z opcją franszyzy podobnie jak np. Cafe Nero, powtarzają się cykliczne zapytania z Polski. Obok istniejącego lokalu powstaje kilka dużych projektów budowlanych z datą zakończenia w 2018r co jednoznacznie spowoduje skokowe zwiększenie liczby Klientów.
- duża stołówka Mokotów/Ursynów – wokół istnieją od dawna a także powstają nowe biurowce i budynki mieszkalne, możliwy jest więc również rozwój poprzez rozbudowanie samego lokalu jak i sprzedaż dań na wynos do najemców biurowców. Z powodu bardzo korzystnego położenia jak i dużej ilości miejsc parkingowych coraz częściej organizowane są tu duże ale i klimatyczne imprezy okolicznościowe, konferencje, duże eventy zewnętrzne w plenerze (do 1000 uczestników) plany filmowe, reklamowe i wszelkie inne nietypowe wydarzenia.
- prestiżowa restauracja w Śródmieściu – od początku restauracja ta nastawiona jest na Klienta indywidualnego a więc wciąż istnieje duży, niewykorzystany potencjał na pozyskanie Klienta biznesowego – poprzez idealne usytuowanie lokalu, w sąsiedztwie biurowców i ekskluzywnych hoteli – niskie koszty dowozu cateringu i idealne miejsce spotkań na tzw. „before going to party” - prestiżowy gość z dobrym portfelem.
FINANSE:
Wartość środków trwałych, na które składają się zarówno wyposażenie całego zaplecza kuchennego jak i wszelkie ruchomości służące wystrojowi wnętrz i kontent magazynowy to wartość około 1,8 mln PLN.
Przychody za 2016 to kwota 7,5 mln PLN brutto łącznie – dochód zaś to kwota około 3 mln PLN brutto. W roku 2017 było to kwoty 8,2 mln obrotu do około 3,7 mln zysku.
Suma kosztów dotyczących samego wynajmu wszystkich lokali wraz z opłatami za media to średnio około 40 tyś PLN miesięcznie brutto.
Działalność nie obciążona żadnymi kredytami czy też długoterminowymi zobowiązaniami i absolutnie nie wymagająca żadnego dofinansowania – wszelkie niezbędne inwestycje zostały już poczynione.
TRANSAKCJA:
Właściciel zobowiązuje się do przekazania wszystkich tajników biznesu przez okres do 3 miesięcy po sfinalizowaniu sprzedaży, w celu przekazania nowemu właścicielowi wszelkich informacji dotyczących zarówno samych restauracji, kontaktów biznesowych, pracowników, dostawców itd. itp..
Na chwilę obecną wykluczone jest rozbicie transakcji na pojedyncze lokale – przedmiotem sprzedaży pozostaje całe przedsięwzięcie wraz z zapleczem a powodem sprzedaży jest przemożna chęć realizacji własnego, odwiecznego marzenia i aspiracji artystycznych i wyjście poza samą gastronomię - słowem, zmiana profilu działalności, którą już obecny właściciel do perfekcji opanował i rozwinął
W przypadku pytań szczegółowych proszę dzwonić lub pisać – kontakt grzecznościowy – ale do osoby, która nieustannie pozostaje wiernym Klientem wszystkich wspomnianych restauracji…
BARDZO MILE WIDZIANY INWESTOR BRANŻOWY!!
CENA: 5 300 000 PLN do rozsądnych negocjacji…