Dział przetargów w BiznesOferty.pl, to miejsce, w którym udostępniamy przetargi z całej Polski. Monitorujemy rynek przetargów w Polsce i informacje o nich gromadzimy właśnie tutaj.
►Przedmiotem zamówienia jest wykonanie przeglądów konserwacyjnych sprzętu specjalistycznego (piece konwekcyjno-parowe oraz zmywarki przemysłowe), zgodnie z wymaganiami oraz warunkami świadczenia przedmiotu zamówienia wyszczególnionymi w dokumentacji zamówienia. ►Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje wykonanie usługi przeglądów konserwacyjnych sprzętów/urządzeń zgodnie z „Zakresem czynności przeglądów konserwacyjnych sprzętów gastronomicznych i chłodniczych” - Załącznik nr 1.1 do SWZ. ►Miejsce wykonania usługi: Jednostka Wojskowa: 4 pułk chemiczny, ul. Czwartaków 1, 87-300 Brodnica, Jednostka Wojskowa: 3 pułk saperów, al. 3 Maja 4, 86-200 Chełmno, Jednostka Wojskowa: 8 batalion walki radioelektronicznej ul. gen. Józefa Hallera 62, 86-300 Grudziądz, Jednostka Wojskowa: Centrum Szkolenia Logistyki: a) ul. Bema 2, 86-300 Grudziądz, b) ul. Jagiełły 9, 86-300 Grudziądz, c) ul. Dworcowa 6 A, 86-134 Grupa, Jednostka Wojskowa: 83 batalion lekkiej piechoty ul. Jagiełły 9, 86-300 Grudziądz, Jednostka Wojskowa: 13 Wojskowy Oddział Gospodarczy: a) ul. Legionów 46-54, 86-300 Grudziądz, b) ul. Anny Walentynowicz 15, 86-300 Grudziądz, c) ul. Czwartaków 3, 86-300 Grudziądz. ►Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia winien: posiadać niezbędną fachową wiedzę do wykonania przeglądów konserwacyjnych i napraw dysponować / posiadać potencjał techniczny, warsztat naprawczy, oprzyrządowanie i wyposażenie umożliwiające sprawne, profesjonalne wykonanie usługi; dysponować personelem wykonującym naprawy i obsługę techniczną sprzętu, urządzeń objętych przedmiotem zamówienia, który został przeszkolony w danym zakresie i posiadającym praktyczne co najmniej 2-letnie doświadczenie w przedmiocie zamówienia (naprawy, serwis urządzeń gastronomicznych, chłodniczych odpowiednio w danym zadaniu, na które Wykonawca składa ofertę); ►Wymagania przedmiotowe niezbędne dla realizacji usługi: uprawnienia wymagane przepisami ustawy z dnia 20 maja 2021 r. o zmianie ustawy-prawo energetyczne oraz niektórych innych ustaw oraz Rozporządzeniem Ministra klimatu i środowiska z dnia 1 lipca 2022 r. (Dz.U. 2022., poz.1392) – osoby wykonujące zakres czynności objętych zawartą umową (prace w zakresie dozoru i eksploatacji) winny posiadać świadectwo kwalifikacyjne SEP „D” oraz „E” zgodnie z ustawą jak wyżej, w tym: w Grupie 1 - urządzenia, instalacje i sieci elektroenergetyczne wytwarzające, przetwarzające, przesyłające i zużywające energię elektryczną w zakresie: pkt 2) - urządzenia, instalacje i sieci elektroenergetyczne o napięciu nie wyższym niż 1 kV; dysponowania personelem wykonującym czynności objęte przedmiotem zamówienia, który posiada aktualny certyfikat (co najmniej 1 dla danego rodzaju urządzenia) lub inny dokument równoważny, potwierdzający uprawnienie, przeszkolenie do serwisowania pieców konwekcyjno-parowych oraz zmywarek gastronomicznych tunelowych / kapturowych, wystawiony przez: - Producenci zmywarek: WINTERHALTER, HOBART - Producenci pieców konwekcyjno-parowych: RETIGO, ELECTROLUX, RATIONAL z którego wynika bezpośrednio i wprost, że Wykonawca (serwisant) jest ich autoryzowanym serwisem i posiada wszelkie uprawnienia do diagnostyki oraz prac konserwacyjnych ich urządzeń.